Mika Roivainen 28.2.2023 16:34:16 11 min read

KUINKA LOW-CODE KIIHDYTTÄÄ KASVUA YKSITYISELLÄ TERVEYDENHUOLLON ALALLA

Gartnerin mukaan terveydenhuollon tarjoajat kokevat ennennäkemättömän suuria disruptioita johtuen tekijöistä, kuten yhä tiukentuvista sääntely- ja vaatimustenmukaisuusvaatimuksista, sekä potilaiden että terveydenhuollon työntekijöiden paremman käyttökokemuksen (UX) vaatimuksista ja tarpeesta ottaa käyttöön sähköinen terveysrekisteri ( EHR) -järjestelmä, joka antaa tarkat ja ajantasaiset potilas- ja lääketieteelliset tiedot luotettavasti milloin ja missä sitä tarvitaan. 

Vastatakseen näihin kasvaviin vaatimuksiin terveydenhuoltoala on läpikäymässä suurta digitaalista muutosta. Kuten Gartner sanoo,

 

Parhaat terveydenhuoltoyritykset vastaavat disruptioihin digitaalisuudella ja innovaatioilla, jotka mahdollistavat uusia liiketoimintamalleja sekä vastaavat kasvavan kysynnän ja kohoavien kustannusten haasteisiin.

 

Digitaalinen innovaatiotoiminta vaatii suuria määriä uusia ohjelmistoja. Mutta perinteiset ohjelmistojen luontimenetelmät, jotka vaativat pitkiä kehitysjaksoja ja korkeasti koulutettujen ohjelmistoalan ammattilaisten määrää (joista on tällä hetkellä kriittisesti pulaa), eivät yksinkertaisesti riitä vastaamaan tähän kasvavaan kysyntään.

Siksi low-code -ohjelmistokehityksestä on tulossa korvaamaton työkalu terveydenhuollon alan digitaaliseen transformaatioon.

business documents on office table with smart phone and digital tablet and stylus and two colleagues discussing data in the background

Mitä on low-code kehitys?

Low-code:n avulla kehittäjät luovat hienostuneita sovelluksia visuaalisesti vetämällä ja pudottamalla valmiita moduuleja ja malleja sopivaan loogiseen järjestelyyn sen sijaan, että kirjoittaisivat prosessikoodilausekkeita. Koska jopa 90 % sovelluksen logiikasta sisältyy valmiiksi rakennettuihin moduuleihin, low-code -kehittäminen on paljon nopeampaa, helpompaa ja kustannustehokkaampaa kuin mitä perinteiset ohjelmistokehitysmenetelmät tarjoavat.

Yksi suurimmista low-code -kehityksen eduista on, että sen visuaalinen menetelmä antaa työntekijöille, joilla ei välttämättä ole ohjelmointitaitoja, mutta jotka ymmärtävät omat työnkulkunsa perusteellisesti, mahdollisuuden auttaa suunnittelemaan käyttämiään automaatiosovelluksia.



hr-bg4

Kuinka low-code käsittelee ja vastaa terveysalan haasteisiin

Yksityisellä terveydenhuoltoalalla on useita yhteisiä kipupisteitä:

1. Liikaa paperityötä!

Äskettäin tehdyn tutkimuksen mukaan 79 % lääkäreistä mainitsee paperityön ja hallinnollisen taakan suurimmaksi haasteeksi lääkärin ammatissaan. Paperityön ylikuormitus vaikuttaa negatiivisesti potilaiden hoitoon ja lisää riskiä lääkärin työuupumukselle. 

Siksi low-code on niin kriittinen terveydenhuollon modernisoinnissa, koska se mahdollistaa nopean ja helpon tarkasti kohdistettujen automaatioiden kehittämisen, jotka poistavat suuren osan paperityöstä.



2. EHR:t ovat eristyneissä siiloissa

Suurin osa päivittäin tuotetusta terveydenhuollon tiedosta on rajallista, koska nykyiset sähköiset tietojärjestelmät ovat usein siiloutuneina erilaisiin IT-järjestelmiin, jotka ovat hajallaan terveydenhuollon ympäristössä. Ei ole olemassa "yhtä luukkua", joka voisi varmistaa, että mistä tahansa tietystä järjestelmästä haetut potilastiedot ovat tarkkoja, täydellisiä ja ajan tasalla.

Se voi olla potilaille erittäin turhauttavaa ja jopa vaarallista. Esimerkiksi, koska EHR-tiedot eivät ole yleisesti saatavilla, potilaat saattavat turhautua, kun heidän on selitettävä lääketieteellisiä ongelmiaan ja henkilökohtaisia ​​tietojaan yhä uudelleen ja uudelleen. Joskus heille voidaan jopa tehdä useita tutkimuksia samojen ongelmien vuoksi, koska ei ole olemassa yhtenäistä potilaskertomusta, josta käy ilmi, mitä aiemmin on tehty.

 

Low-code helpottaa sovellusten kehittämistä, jotka auttavat keräämään ja rationalisoimaan eri järjestelmiin tallennettuja tietoja ja yhdistämään sen perustietueiksi, jotka ovat reaaliajassa valtuutettujen käyttäjien saatavilla kaikkialla terveydenhuoltoalalla.



3. Lisääntyneet tietosuoja- ja turvallisuusuhat

Tietosuojan ja tietoturvan noudattaminen on yksi terveydenhuollon suurimmista ongelmista. Vuonna 2021 Yhdysvaltain terveysministeriölle ilmoitettiin terveydenhuollon tietomurroista , jotka koskivat yli 40 miljoonaa ihmistä.  

Low-code:n ansiosta on helppo ottaa käyttöön autentikointiovelluksia, jotka rajoittavat pääsyn tiettyihin potilastietoluokkiin tiettyjen valtuutettujen käyttäjien tiedonsaantitarpeen mukaan.



4. Ala-arvoinen käyttäjäkokemus(UX)

Sekä potilaat että hoitohenkilökunta stressaantuvat usein vuorovaikuttaessaan ​​terveydenhuoltojärjestelmien kanssa. Kuten Carbon Healthin toimitusjohtaja Eren Bali huomauttaa, 

 

Suurin asiakaskokemusongelma on, että terveydenhuoltojärjestelmässä navigointi ei ole yksinkertaista.

 

Hugh Sullivan, terveydenhuollon laskutus- ja maksuyritys MailMyStatementsin toimitusjohtaja, huomauttaa , että nykyään potilaat vaativat virtaviivaista potilaskokemusta voidakseen "itsepalveluna" ratkaista useimmat kysymykset, ongelmat tai huolenaiheet. Itse asiassa äskettäisessä tutkimuksessa 82 % potilaista sanoi, että "Terveydenhuollon saamisen mobiililaitteellani pitäisi olla yhtä helppoa kuin ruuan tai automatkan tilaamisen."    

Sullivan antaa seuraavan suosituksen täyttääkseen tämän päivän terveydenhuollon kuluttajan odotukset:

Luo erinomainen ja virtaviivaistettu käyttökokemus luomalla potilasportaali, joka pitää kaiken potilaaseen liittyvän tiedon yhdessä paikassa. Sen avulla kaikki työntekijät voivat käyttää jokaisen potilaan historiaa – joka päivitetään reaaliajassa – yhdestä keskitetystä tietolähteestä kalliiden virheiden välttämiseksi.

Low-codella on kriittinen rooli luotaessa loistava käyttökokemus sekä potilaille että hoitohenkilökunnalle:

  • Se helpottaa sellaisten sovellusten luomista, jotka yhdistävät potilaan terveystiedot yhdeksi yleiseksi EHR:ksi, joka on valtuutettujen käyttäjien saatavilla koko terveydenhuoltojärjestelmässä.
  • Se mahdollistaa ketterän (agile) lähestymistavan sovelluskehitykseen, jossa suunnittelijat tuottavat nopeasti pienimmän elinkelpoisen tuotteen (MVP; Minimun Viable Product) ja iteroivat ratkaisua sisällyttämällä palautetta todellisilta käyttäjiltä, ​​jotta käyttökokemusta voidaan optimoida ajan myötä. 
  • Se rohkaisee terveydenhuollon henkilöstöä olemaan tiiviisti mukana kehittämässä sovelluksia, joita käytetään heidän prosessiensa automatisoimiseen, jolloin he voivat optimoida käyttökokemuksensa todelliseen toimintatapaansa sopivaksi.

 

5. Räjähtävät kustannukset

Jatkuvista toimitusketjun häiriöistä tarpeeseen houkutella ja pitää ammattitaitoista lääkintähenkilöstöä, terveydenhuoltolaitosten kustannusten nousua aiheuttavat tekijät kasvavat nopeasti. Koska sen avulla sovelluksia voidaan luoda paljon nopeammin ja käyttämällä vähemmän korkeasti koulutettuja ohjelmistoammattilaisia, low-code on avainasemassa digitaalisen muutoksen mahdollistamisessa, mikä auttaa terveydenhuoltolaitoksia alentamaan kustannuksiaan huomattavasti.

Business person touching colorful charts and diagrams


Low-code edistää kasvua yksityisellä terveydenhuollon alalla

Terveysalaa muuttavat nopeasti uudet digitaaliset teknologiat, joiden eturintamassa on low-code. Low-code ajaa suurta muutosta yksityisellä terveydenhuoltosektorilla, ja ero niiden välillä, jotka hyödyntävät sen etuja, ja niiden välillä, jotka pitävät kiinni vanhentuneista järjestelmistä, joissa on huono käyttökokemus, on jyrkkä.


Auta yrityksesi mukaan low-code -junaan ja pysymään markkinassaan kilpailukykyisenä, ota yhteyttä jo tänään! 

KIRJOITTANUT: Mika Roivainen  | Chief Digitalization Officer

COMMENTS

RELATED ARTICLES