Tampere city

Tampereen Sähkölaitoksen digiloikka

kohti parempaa asiakaskokemusta low-coden avulla

tsl-logo

HAASTE

Modernin & integroidun järjestelmän rakentaminen ympäristötoimien tukemiseksi

Tampereen Sähkölaitos investoi energiatehokkuuteen sekä uusiutuvaan energiaan. Vuoteen 2030 mennessä huimaavat 95% Tampereen alueen lämmityksen CO2-päästöistä eliminoidaan vuoden 2010 tasoon verrattuna. Sähkis-palvelu, jonka päätimme yhdessä rakentaa, on osa Tampereen Sähkölaitoksen ympäristöinvestointia sekä pyrkimystä nostaa tehokkuutta asiakkaita kohtaan. Sähkis-palvelun sekä Urakoitsijaportaali-palvelun kautta tavoiteltiin yhtenäistä ja modernia käyttökokemusta, sekä joustavuutta Tampereen Sähkölaitokselle. Vanhoja järjestelmiä ei pystytty muokkaamaan kunnolla, ja uusien integraatioiden rakentaminen uusien toimintojen luomiseksi oli mahdotonta.

Etsittyään sopivaa ratkaisua vuosien ajan, Tampereen Sähkölaitos tarttui tilaisuuteen ja toteutti digitaalisen transformaation sekä investoi ympäristötoimiin eSystemsin low-code superkyvyt apunaan - nopeasti.

Tampereen Sähkölaitos - Tampere energy graphic

PROJEKTIN KOHOKOHDAT
1,5kk Pilottiversiot
1000+ Käyttäjiä alustoilla
3,5kk Ensimmäinen julkaisuversio
2 Projektia nollasta tuotantoon supernopeasti
TAVOITTEET

Virtaviivaistaa, yhtenäistää, ja modernisoida palvelut luoden asiakkaalle todellista arvoa

Projektin ensimmäinen tavoite oli nopeasti generoida ideoita ja aloittaa matka kohti yhtenäistä, maailman parasta asiakaskokemusta kaikille Tampereen Sähkölaitoksella. Palveluiden ja asiakaskokemuksen virtaviivaistamisella yhteen teknologiaan turvautumalla oli tarkoitus avata toimittajalukkoja ja saavuttaa mittavia pitkän aikavälin säästöjä.

Tavoitteemme oli modernisoida ja joustavoittaa nykyisiä palveluita, sekä nopeasti luoda uusia palveluita käyttökokemus ja asiakkaan tarpeet etusijalla. Asiakaslähtöinen palvelumuotoilu oli projektin ydin, joka johti meidät luomaan todellista arvoa asiakkaalle.

TSL applications screenshot - Login Dashboard

tampere-city-lights

Asiakaslähtöinen palvelumuotoilu oli projektin ydin, joka johti meidät luomaan todellista arvoa asiakkaalle. 

RATKAISU

Ylivoimaisesti paras tiedon saatavuus automaation sekä huippu UX:n kautta

Sähkis-palvelun saavutukset:
  • Yhtenäinen käyttöliittymä B2B puolelle, jonka kautta päästään käsiksi kaikkeen tarpeelliseen tietoon: esimerkiksi kulutustietoihin, häiriöihin, laskutukseen, sekä kommunikaatioon käyttäjien ja asiakaspalvelun välillä.

Urakoitsijaportaalin saavutukset: 
  • Käyttäjäystävällinen palvelu, joka mahdollistaa urakoitsijoiden sekä heidän alihankkijoiden pakollisten tietojen toimittamisen Tampereen Sähkölaitokselle, jolla on velvollisuus ilmoittaa ne eteenpäin Verohallinnolle.
  • Kaikki tieto on nähtävissä yhden helppokäyttöisen ja intuitiivisen käyttöliittymän avulla, jonka avulla Tampereen Sähkölaitos voi seurata työntekijöiden historiatietoa sekä urakoitsijoiden ja alihankkijoiden perehdytystä eri kohteisiin yhdellä silmäyksellä
  • Automaatiota saavutettiin integraatioilla, esimerkiksi urakoitsijoiden perustietojen automaattisella haulla YTJ-rekisteristä.
LOPPUTULOS

Modernisoidut ja optimoidut palvelut kasvua tukemaan

TSL application screenshot
  • Tampereen Sähkölaitoksella oli viimein mahdollisuus päättää kaksi vuotta kestänyt toiveikas suunnittelu, ja ottaa käyttöön toimivat ratkaisut uuden teknologian ja eSystems kumppanuuden siivittämänä, tuoden tehokkuutta ja edistystä ympäristötoimiin

  • Saavutimme yhdessä huikean kulttuurimuutoksen Tampereen Sähkölaitoksella, kun ketterän kehityksen metodit sisäistettiin osaksi toimintatapoja. 

  • Saavutimme päämäärämme pienen tiimin kitkattomalla yhteistoiminnalla, jossa mukana oli laajamittaisesti myös kolmansia osapuolia, sekä palveluiden loppukäyttäjiä pilotoinnissa. Saavutimme  low-code -projektien jatkuvan kehityksen ja toimituksen avulla läpinäkyvyyttä yli organisaatiorajojen

  • eSystemsin supersankarit toivat Tampereen Sähkölaitokselle modernia näkökulmaa uudella palvelumuotoilulla, jonka avulla voidaan mullistaa liiketoimintaa uskomattomalla nopeudella vuosiksi eteenpäin.
  • Tampereen Sähkölaitoksen ollessa kuskin paikalla, toimme uuden UX:n palveluiden ytimeen, ja prosessi toimitettiin alusta loppuun saakka ilman kompromisseja
  • Onnistuneet sekä edelleen jatkuvat projektit keskittyvät nopeaan käyttöönottoon, joka perustuu alusta alkaen yhteistyöhön, luottamukseen sekä laatuun.
tampere-electricity-night
eSystemsin low-code superkyvyillä ja maailmanluokan muotoilutaidoilla, Tampereen Sähkölaitos onnistui luomaan todellista lisäarvoa sekä asiakkailleen että itselleen, vuosiksi eteenpäin.

Missä voisimme luoda lisäarvoa SINULLE ja asiakkaillesi low-codella?shevron-white